Renovering av villa i funkisstil

Ansa Bygg hjälpte Amanda och Jimmy att flytta hem!

Piteåbördiga Amanda Eriksson och Jimmy Boode hade levt som sambos i Stockholm under sju års tid. I samband med att andra barnet var på gång, surfade Amanda på Hemnet och hittade sitt drömhus på Blåbärsstigen i Piteå. Knappt en vecka hann gå efter upptäckten på Hemnet innan parets andra son Walter sett dagens ljus. Under samma period hade även Eriksson och Boode hunnit gör slag i saken och köpa huset.

– Jag ringde till pappa i Piteå som fick gå och titta på huset och sen så köpte vi det helt enkelt. Vi har bekanta som bor i samma område och i samma typ av hus så jag hade ganska bra koll. Hade vi själva sett det före affären var klar, hade vi kanske tvekat mer men när det blev som det blev, såg vi istället framför oss hur det skulle bli när allt var klart, berättar Amanda.

En vecka efter tillträdet drog renoveringsarbetet igång och det är verkligen en totalrenoverad bostad som väntar familjen Eriksson och Boode. Alla golv, innertak, dörrar är utbytta. Planlösningen har förändrads och bland annat gjort plats för en relaxavdelning i källaren. Grunden är dränerad, något som inte bara krävde en grävmaskin utan även en lyftkran för att komma åt att gräva på husets baksida. Det är med andra ord inte så konstigt att de nya husägarna ser fram emot att flytta in.

 – Det känns jätteskönt, vi längtar massor och Greta, längtar efter att få sitt rum. Huset var verkligen en bidragande orsak till att vi valde just Piteå och det har känts skönt och enkelt att jobba med Ansa då vi även haft tillgång till rörmokare, elektriker och den typen av kompetenser via dem, säger Amanda.


Fakta:

Byggherre: Privat
Byggstart: Oktober 2014
Färdigställt: Februari 2015

Kontakta oss om du vill renovera din bostad!

×